Районна избирателна комисия Благоевград


РЕШЕНИЕ
№ 273-ПВР/НР
Благоевград, 13.11.2016

ОТНОСНО: Постъпила жалба от Верхад Ислямов за незаконна агитация.

На 13.11.2016г. в  11:25ч. в  РИК Благоевград постъпи жалба от Верхад Шефкетов Ислямов  – общински координатор на ПП ГЕРБ в община Гърмен.

Жалбата е заведена с вх. №19 в Регистъра на жалбите и сигналите, подадени до РИК и решенията по тях и с вх. № 603/13.11.2016г. във входящия регистър на РИК Благоевград .

        В жалбата  се твърди, че пред кметът на село Осиково Митко Дедьов агитира хората гласно в секцията в село Осиково.

Към жалбата не са приложени  други доказателства. 

Във връзка с горното твърдение, РИК Благоевград се свърза с председателя на СИК 018 в село Осиково, за да провери изнесеното в настоящата жалба.

Председателят на секционната комисия Румен Хаджиев потвърди, че в действителност кметът на село Осиково Митко Дедьов присъства в избирателната секция като застъпник и извършва открита гласна агитация , като призовава избирателите да гласуват с бюлетина №13.

Разпитан по телефона бе и полицейския служител, охраняващ секцията, който потвърди , че Митко Дедьов присъства в избирателната секция.

     

         Предвид изложеното и на основание чл.72, ал.1, т.20 от Изборния кодекс, във връзка с Решение № 3526/ 16.09.2016г. на Централна избирателна комисия, и при спазване на законоустановения кворум, Районна избирателна комисия – Благоевград

РЕШИ:

 

  1. Указва на Председателя  на секционна избирателна комисия № 018- село Осиково, общ. Гърмен, Румен Хаджиев да предупреди Кмета на село Осиково Митко Дедьов да преустанови агитацията.
  2. В случай, че Кметът на село Осиково продължи да агитира в СИК № 018 в село Осиково, същият да бъде изведен незабавно от избирателната секция със съдействието на полицейските органи.

  

Решението е прието единодушно в 12:25 часа. 

Настоящото решение подлежи на обжалване пред Централна избирателна комисия в срок 3 /три/ дни от обявяването му.

Председател: Мартин Христов Бусаров

Секретар: Мехмед Касъм Вакльов

* Публикувано на 13.11.2016 в 13:39 часа

Календар

Решения

всички решения